26 juli 2015

Tre efterlängtade favoriter

Tre efterlängtade träd inhandlade på två dagar, det kallar jag fin avslutning på semestern :)

I fredags blev det en tur till Varberg med yngsta dottern som helt plötsligt hade växt ur hela sin garderob. Och då menar jag verkligen hela! Då blev det även en tur till fantastiska Träslövs Handelsträdgård för att inhandla en mörk flikbladig fläder. Den har jag suktat efter sedan jag och en god vän var hos Trädgård med utsikt förra året, där de hade den i kombination med rosen Astrid Lindgren. Så magiskt vacker kombination! Och nu har jag den kombon också :) Goda idéer är till för att tas efter, eller hur? ;)

Inte en helt ovanlig syn...
Tur jag inte hade min lilla Hyundai i10 den här dagen :)
Igår skulle jag köpa en säck jord till flädern. Och tänka sig, i den blomsterbutiken hade de halva priset på alla träd. Och där stod minsann präktiga exemplar av både Ullungrönn och Silverpäron och bara väntade på mig! Så klart man inte kan låta dem stå kvar där. De båda har nämligen också väldigt länge stått högt på önskelistan men har inte blivit inhandlade för jag har inte riktigt hittat rätta platsen för dem.

Än syns knappt flädern bakom nävan och dagliljan, får rensa lite inför nästa år.
En regntyngd Astrid Lindgren till vänster i bild. Kanske blir en till framför flädern.

Här lite bättre bild på flädern.


Ulllungrönnen har kommit på plats, inte utan att man längtar lite efter hösten och de fantastiska höstfärgerna!

Silverpäronet lär få flytta runt lite. Platsen där det ska stå slutligen ingår i en ganska så omfattande tvåårsplan, mer om den en annan dag. Tills dess får jag hitta en lämplig plats för den någon annanstans. Jag hade tänkt sätta den i en stor kruka, men hon i butiken avrådde från det, skulle inte klara vintern i kruka ansåg hon, även om jag skulle isolera den ordentligt. Någon som har erfarenhet av silverpäron i kruka får mer än gärna lämna en kommentar :) Jag bor i zon 3-4.

5 kommentarer:

 1. Vilket kap att köpa träd för halva priset, jag älskar mitt silverpäronträd. Har dock ingen erfarenhet om att ha det i kruka.
  Tack för tipset om mörkbladig fläder och rosa ros, låter jättefint.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken lycka att fynda träd som man ändå tänkt att köpa och flädern mycket snygg. Vet inte hur det funkar med silverpäron i kruka, men själv hade jag inte vågat.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Det får nog bli att plantera silverpäronet i marken då och inte i kruka. Tack för era kommentarer :)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Jag tycker de är tuffa. Jag har haft i kruka över vintern i zon IV utan problem. Relativt liten kruka oisolerad. Men skyddat under tak. Just nu har jag en rönn i kruka sedan ett par år iofs isolerad kruka. Men det beror ju på hur vintern blir. Jag har sämre erfarenhet av att plantera och sedan flytta. Man stör etableringen och trädet får börja om. Ett alt är att sätta trädet i en relativt stor plastkruka som du kan ha i en annan kruka. Sent på hösten gräver du bara ned plastkrukan kanske i komposten, som sedan lätt kan tas upp igen till våren. Lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Ja då hade det nog kunnat funka som jag tänkte först också. Nu har jag hur som helst grävt ner den, får hoppas att den accepterar att flytta om ett eller ett par år eller så.
   /Gunilla

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...