29 juli 2015

Några rosor i väntan på bättre väder...

Och regnet det bara fortsätter! I väntan på bättre väder, så får man väl njuta av rosorna i bildform, för ute är de en ganska sorglig syn just nu...

Först fina Astrid Lindgren som nu har fått sällskap av en mörk flikbladig fläder. Astrid Lindgren är ju en riktig marsipanros, men tillsammans med den mörka flädern blir den mer dramatisk och inte fullt så sockersöt. Fläderns rosa blommor tar dessutom perfekt upp Astrid Lindgrens färg.

Ros Astrid Lindgren

Ros Astrid Lindgren


Nästa ros är en av de första jag fastnade för bland Austinrosorna - Comtes de Champagne - och i år har den äntligen flyttat in hos mig :) Beskrivs ofta som "bubblande" precis som champagnebubblor. Och visst är den härlig med sin bolliga form!

Comtes de Champagne - David Austin
Comtes de Champagne - Austin
Port Sunlight, en av Austins alla aprikosfärgade rosor. I slutet av blomningen bleknar den i kanterna och blir nästan tvåfärgad, mycket läckert.

Port Sunlight - David Austin
Port Sunlight - Austin

Och till sist en riktigt färgsprakande skönhet - Westerland. Den växer så där hos mig, har haft den några år men i år är det endast en gren på plantan. Men den är så härlig så jag tror jag ändå kommer att köpa fler så kan jag leva med att den inte är så växtkraftig.

Westerland

Westerland
Westerland

Måtte regnet lugna ner sig snart så rosorna får fortsätta glänsa i all sin prakt!

2 kommentarer:

 1. Astrid och flädern är en toppenkombo. Underbara färger på dina Austinrosor. Åh, Westerland hade jag för flera år sedan, men tyvärr dog den den tuffa vintern 2010.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Westerland har jag avverkat ett par stycken också. Den är lite kinkig hos mig men varje gång den slår ut blir man helt paff över hur sprakande den är!
   Kram Gunilla

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...