31 juli 2015

Fiskarna ynglar av sig

I vår damm har vi guldfiskar och några andra orangea fiskar som jag inte minns namnet på men som lär äta trådalger. Guldfiskarna brukar få yngel varje år och ibland överlever någon enstaka. I år har vi två stycken som nu har har börjat växa till sig rejält. När de är små yngel är de mörkbrungråa och när de blir lite större skiftar de färg till den karaktäristiska orangea.

Årets yngel (överlevare sen förra året) är en svart och en orange. Dom är inte så lätta att fota, så kvalitén blir därefter... Varför den ena fortfarande är mörk har jag ingen aning om. Får se vad det blir av den när den blir stor...


Både de små och stora fiskarna trivs i det grunda vattnet, de simmar nästan upp på land ibland! En av de större fiskarna bär uppenbarligen på en stor mängd yngel. Faktum är att den är så stor att den har fått slagsida nu!


Ovan syns ynglen lite till höger i bild, både den mörka och den orangea.


Och här är dom igen, den orange bland stenarna till höger och den mörka längst ner i vänstra hörnet.


Ja det är alltså här dom bor. Och trivs uppenbarligen bra med det :) Fiskarna är verkligen en tillgång, trodde inte de skulle vara så kul. Sällskapliga är dom också, kommer oftast fram till dammkanten när man ställer sig bredvid och väntar på att få mat :) Tänk vad mycket kul man får uppleva i en trädgård :)

6 kommentarer:

 1. Spännande med fiskar! Kan tänka mig att de är som husdjur och har personligheter.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt har de mer personlighet än man kan tro. En är oerhört glupsk, en annan är mer tillbakadragen, lustiga djur helt klart :)
   /Gunilla

   Radera
 2. Vilken jättefin damm du har! Blir så avis. Älskar fiskarna och vattenfallet. Jag har bara en liten balja med en näckros. Skulle gärna vilja ha en damm, men kan inte komma på något ställe där den skulle kunna anläggas.

  Solsken
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Rätt vad det är kommer du säkert att hitta rätta platsen för din damm och undra varför du inte kommit på det tidigare ;) Tills dess kan man ju alltid drömma!
   Ha det fint!
   /Gunilla

   Radera
 3. Hade ingen aning om att de förökar sig i fångenskap, kanske är det ovanligt. Jätteroligt, grattis!
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte heller om det är ovanligt att de förökar sig i fångenskap, men vi brukar se några yngel varje år. Ofta blir de förr eller senare borta, men en har växt till full storlek och dessa båda verkar klara sig bra också.
   /Gunilla

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...