9 maj 2015

Blåbärsland

Sitter på altanten medan rengnet strilar och är härligt mör i kroppen efter ett rejält grävpass :) Nu är de nyinköpta amerikanska blåbären i jorden. En Patriot och en Bluecrop blev det inhandlat häromdagen tillsammans med en pallkrage och ett par säckar rhodendendronjord.


Och då är det ju bara att börja gräva... Som vanligt så blir det att köra undan ett par skottkärror sand och ersätta den med jord. Trodde två 50 literssäckar skulle räcka, men icke då. Det fick bli ytterligare en sväng till affären och köpa två till. Sen kunde det blandas med den lilla mängd jord som finns. Jordmånen är oftast ca 20 cm, sen kommer sanden direkt.


Så här blev det till slut. Patriot till vänster och Bluecrop till höger. Blir spännande att se hur de kommer att arta sig! Som synes finns en uppgrävd jordplätt även bakom pallkragen. Jo, jag råkade gräva på fel plats först, skulle ju ha denna i nivå med den bakre befintliga pallkragen på bilden. Vet inte hur jag tänkte. Får väl så igen hålet. Haha, troligt ;) Det blir att åka iväg och skaffa en pallkrage till, ska inte vara svårt att fylla den också med något trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...