15 januari 2016

Vinterträdgård

Vinterträdgård - nej, den här veckan hoppar jag allt över utmaningen på Blommig Fredag tänkte jag. Vintern är bara något man genomlider i väntan på nästa vår anser jag. Jo jag åker gärna iväg på skidsemester och då ska det vara riktig vinter, inte det vi har här, mestadels grått, slaskigt och ruggigt. Men idag är det ju faktiskt en sån där krispig, kall dag när termometern kryper ner mot -15 och solen lyser upp tillvaron, om än för en kort stund.

Så jag går en snabb sväng i trädgården med kameran men konstaterar att, nä, så värst inspirerande är den inte så här års... om än förhållandevis vacker just idag.

Dammen ligger frusen, bäcken och vattenfallet har tystnat, en märklig stillhet har lagt sig. Lite fint är det, men jag fryser som en hund och går vidare.I rosträdgården sticker lavendeln och några rosgrenar upp genom snön. Tänk när den är full med prunkande rosor igen...


Men så när jag kommer till altanen, tycks naturen vilja visa övertyga mig om hur sagolikt vacker vintern kan vara också.
Fascineras av iskristallerna på altanfönstren och vilka fantastiska mönster de kan skapa. Gnistrar som diamanter i solen. Lite lättare om sinnet går jag in och fortsätter läsa om andra fantastiska vinterträdgårdar på Bland rosor och bladlöss.

Tack för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg!

Ha en fin helg!

13 kommentarer:

 1. Så vackert hos dig. Jag gillar inte vinter utan vill ha höst och sedan vår direkt 😃
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Håller helt med dig. Vintern vill man gärna hoppa över helt. Möjligen då en veckas skidsemester, sen är det bra ;)
   Ha det fint!
   Kram Gunilla

   Radera
 2. Det är vackert i din trädgård med damm och iskristaller.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 3. Vilka fina vinterbilder.
  Frostrosor på glas är otroligt vackert.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Se der, ja! Vintermagi hos deg...

  SvaraRadera
 5. Tror det finns fler åsikter om vintern än om sommaren. Jag behöver den för det finns så mycket jag vill göra som känns fel på sommaren. Underbara frostrosor du fångat.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 6. Isrosorna är fascinerande att se på. Min vinter får gärna ta slut efter sportloven. Inte en dag längre.
  Trevlig helg.
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Jamen visst är det så! Man får leta lite efter det fina och så ser man det! MEN, genomlidas ska den och man vill inget hellre än att våren kommer Snart!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Vackra bilder du bjuder, din damm ser så fin ut, måste återvända och se hur den är i annan väderlek.
  Isrosor har vi inga här. Än. Kanske kommer de inte alls i år. Nåväl, vackra är de, fascinerande!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Vilka vackra bilder, ja visst håller jag med dig om allt när det gäller vintern o tänk de där iskristallerana som man verkligen vill se gnistra, det är så vackert!
  Tack snälla du för din fina kommentar inne hos mig! Jag blir så glad! Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 10. Jag gillar verkligen din damm. Den ser verkligen naturlig ut, men det kanske den är också? Annars håller jag med om att man längtar efter våren nu. Skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad kul att höra :) Nej dammen är inte naturlig, har grävt varenda spadtag och lagt dit varenda sten ;) Men jag var noga med att den skulle se så naturlig ut som bara möjligt. Dammar där man ser dammduken eller där allt ser ditlagt ut gillar jag inte...
   Ha en fin söndag!
   /Gunilla

   Radera
 11. Grått och blask gillar jag inte heller, men när snön lyser upp är det en helt annan sak. Vackra bilder från din trädgård. KOmmer ihåg bilderna från när du byggde dammen. Vilket jättejobb!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...