10 april 2016

Vattenpåsläpp i bäcken

Vilken helg, så underbar den har varit! Sol och värme på lördagen och då fick jag äntligen vårstädat dammen och startade upp bäcken och vattenfallet. Och idag har det blivit en rejäl upprensning i rabatterna som inte har hunnits med tidigare. Dessutom grillpremiär med nya grillen i lördags kväll :) Nu är det vår på riktigt!


Katten Frans vill gärna vara med och kolla läget i dammen. Jag brukar tömma dammen nästan helt på vatten och städa ur den ganska rejält och försöka få upp så mycket som möjligt av slammet som lägger sig på botten. Sen är det dags att fylla på med nytt vatten och installera filtret. Det är alltid lika kul när vattnet börjar rinna i bäcken igen efter vinteruppehållet :)

Jag filmade när vi släppte på vattnet, ingen höjdarkvalitet, får jobba lite på det...Hur som helst - så gott det är att höra bäckens och fallets porlande igen!

4 kommentarer:

 1. Körde upp filmen i helskärmsläge och tog på mig terminalglasen för att kunna njuta ordentligt. Fantastiskt fin bäck och damm, men ett naturligt utseende som inte verkar vara det lättaste att få till.
  Jag är i fasen se och lär. Än så länge får jag nöja mig med andra vattenblänk, men jag har sett ut en plats för en liten naturlig damm, så nån gång i framtiden. Just nu är det andra projekt som behöver slutföras.
  Majbäck är förresten inte bara ett efternamn utan ett av de vackraste ord jag vet.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad kul att höra :) Jag får göra ett nytt filmklipp lite längre fram också när det grönskat lite mer och försöka få till lite bättre kvalitet på filmen ;)
   Ha det gott!
   /Gunilla

   Radera
 2. Hej igen!
  Låter intressant med dubbla vinklar på snigelplåten. Där har jag nog missat nåt. Om jag ber snällt, har du lust att skicka en bild på profilen? anette.brunsell@blixtmail.se
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...