24 april 2016

Det växer och växer...

Nu har jag skolat om alla mina små plantor i källaren. Tänk, dom fick precis plats på det gamla skrivbordet, men nu är det fullt till sista plats! Jag har fortfarande hopp om att det faktiskt kommer att bli fina plantor av en hel del av de som liven.


Jag hade en gammal plåt som maken fixat till mig för många år sedan att driva upp plantor på, lite silikon i hörnen så blev det perfekt för ändamålet. Jag köpte en  bevattningsduk som visade sig passa exakt på centimetern på plåten. Fungerar hur bra som helst, så slipper man springa och passa med vatten hela tiden. Jag kan tycka att det blir i blötaste laget när man använder bevattningsduk, men plantorna verkar inte ha något problem med det, de flesta växer så det knakar.


Jag har de senaste åren tyckt att jag har lite för lite blommande växter i trädgården, det blir lätt mycket grönt, men det bör jag kunna råda bot på i sommar. Ganska exakt 100 plantor ska få pryda sin plats, plus basilika och Broccoli Romanesco. Sen har jag så klart kvar luktärtorna och blåklinten också. Och solrosorna, ringblommorna och gurkörten, men de sår jag direkt på friland.

Idag var jag ute och hade tänkt gräva ner mina två rosor efter att ha fått hjälp med att få upp schersminen. Men mitt i allt grävande gav ryggen upp, hur surt var inte det. Fanns ingen chans att kunna avsluta, får helt enkelt ta det en annan dag.

Igår planterade jag min efterlängtade Prunus Accolade vid entrén. Kommer att bli hur fint som helst när den har växt till sig :) Det skulle bli ännu finare med ett hav av scilla under körsbärsträdet insåg jag och påminde mig om att fixa det till hösten. Döm om min förvåning när jag bara lite senare hittade drivor med scillalökar i vår gatas gemensamma gräskompost! Någon granne tyckte uppenbarligen de hade för mycket av dessa blåa skönheter (hur nu det är möjligt...) Dom fick följa med mig tillbaka till min trädgård, tror inte grannen misstycker ;)

Dagen började med ett ymnigt snöfall (!) och det fortsatte att snöa och hagla hela förmiddagen. Inte precis vad man vill ha nu :( Det lade sig i alla fall inte på marken, men det gjorde det på andra håll vad jag har förstått. Hua. Jag har varit dålig på att fota helgens bestyr, får bli fler bilder en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...