29 mars 2016

Sådd

Igår och idag kom fröerna till slut ner i jorden. Sent? Hm, ja kanske något, men jag tänker att om dom inte behöver vara beroende av min omvårdnad inomhus så länge, har de större chans att utveckla sig till starka fina plantor :) Dessutom har jag valt förhållandevis lättodlade sorter som inte behöver förkultiveras så länge.


Nu är det bara solros, luktärt och blåklint som ska sås också, men de kan vänta lite till. 


Det har varit lite torka här på bloggen, för mycket annat som måste skötas helt enkelt. Men jag känner mig nöjd med att ha beskurit äppelträden, föryngrat schersminen, tuktat avenboken så att den nu ser ut som en förvuxen bonsai och så har jag förstås fortsatt att planera för växthusbygget:) Och i helgen plockade jag fram Agapanthusen från vintervilan och pysslade om dem med lite ny jord. Även det i senaste laget men men... Jag tror dom blev glada i alla fall :) Glad blev jag över krukorna med penséer som nu pryder entrén och altanen, även det fixat i helgen. Nu vill jag bara hinna njuta lite av krokusarna också som precis har gått i blom, ljuvligt!

Ha det gott!

3 kommentarer:

 1. Så mycket du har sått, lycka till. Det är en härlig känsla att följa hur det spirar och gror.
  Jag har bara sått guldakleja, och jag hoppas den överlever tills det är dags att plantera ut dem.
  Ibland blir det lite mycket och då får man pausa bloggen lite:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det är ju bara bra att vänta lite men ibland är man otålig. Jag känner igen det.

  SvaraRadera
 3. Sant! Man får hushålla med tiden och prioritera... Och jag tror det är bättre att så lite sent än för tidigt så du kommer säkert få finfina plantor.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...