2 november 2014

Marken färgas röd

Nu har nästan alla löv fallit från Osakazukin och har efterlämnat ett tjockt, rött täcke på marken.


Ugglorna myser i allt det röda :)

Det har inte blivit mycket trädgårdsliv de senaste veckorna, alltför mycket annat har stått på programmet. Främst beroende på att vi har totalrenoverat vardagsrummet. Målat tak, lister och kamin, tapetserat samt lagt nytt golv. Det tar sin lilla tid... Kan bara konstatera att de få minuter som har kunnat tillbringats i trädgården är guld värda. Inget är så avstressande som att gå och påta i jorden, plocka någon gren här och något ogräs där.

I helgen blev det i alla fall några stunder ute. Trädgårdsmöblerna har kommit in, hög tid för det..., funkiabladen som mördarsniglarna brukar gilla att övervintra i är borta och inte minst så fick syrenbuskarna sig en omgång kalk. 

Jag har grävt ner två rosor som jag har fått av min trädgårdskompis, tillika kusin. Ett experiment hon gör där hon beskurit och rotat rosor på sin egen stam. Jag fick en Astrid Lindgren och en Königin von Dänemark tror jag det var. Blir spännande att se hur/om de tar sig. Grävde även ner några minitatyrrosor, såna där som man köper billigt på ica och inte brukar bli så långlivade ute. Med lite tur kan det ju bli någon liten blomning nästa år.Glansmiscanthusen var riktig i sitt esse häromdagen. Tycker inte det har blivit så mycket höstfärger i år annars, men den här riktigt sprakar i sin kopparskrud.


Värmen består och det är inte allt som har fattat att vi går mot vinter. Smultronen blommar envist vidare, verkar inte ha någon tanke på att det nu är november. 


2 kommentarer:

 1. Så mycket färg i din trädgård fortfarande. Här blev det mest gult i år och det har nu övergått i brunt. Glansmiscanthusen en riktig skönhet. Få nog börja titta lite mer på gräs i handelsträdgården.
  Annars är det lite svårt med trädgården just nu. Har fortfarande en del att avsluta för säsongen och annat att förbereda för nästa. Trodde det skulle bli trädgårdsväder idag, i alla fall varmt, men det kom en störtskur och nu är det inte vidare inbjudande.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns fortfarande en del färg kvar, men det blev aldrig riktigt de där fantastiska höstfärgerna i år, med några undantag då.. Gräs är verkligen toppen, fina hela året.
   Ha det gott!
   /Gunilla

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...