23 november 2014

Det bästa med november - finns det?

Det bästa med november var veckans tema på Blommig fredag hos "Bland blommor och bladlöss". Och jag som faktiskt hade tänkt göra ett "blommig fredag" inlägg, det föll platt i fredags! Jag var inte alls i sinnesstämning för att hitta bra november saker. November är tveklöst månaden jag gillar minst och jag har svårt att hitta något ens lite bra med den... Men så kom lördagen, helt otippat kall, krispig och bjöd till och med på lite sol på förmiddagen. Och vips så såg tillvaron lite ljusare ut igen! Och då kan man konstatera att de där få, ljusa dagarna som någon enda gång dyker upp i gråa, mörka november, det måste då vara just det bästa med november!

Japansk buskrosling vinter


Den japanska buskroslingen är extra vacker med frost i kanterna. Likaså järneken.

Järnek vinter

Järnek frost vinter

Järnek vinter

Mahonian, som repat sig efter förra årets vårfrosttorka, skimrar i sitt frosttäcke.

Mahonia i vinterskrud

Igår soligt och första riktiga frosten, idag plusgrader, grått och duggregn igen. Men idag kändes det som riktigt hög tid att avsluta dammsäsongen och göra den klar för vintern. Så idag har plockat in och rengjort filter, tvättat rent pumpen och tagit hand om det sista i trädgården som ska in för vinterförvaring. Lite vemodigt är det när bäcken slutar porla och vattenfallet övergår till att vara döda fallet.

vattenfall i trädgård

vattenfall utan vatten i trädgård
Nu porlar det inte mer i år och fiskarna har gått i dvala...

2 kommentarer:

 1. Vackra frostiga bilder, och din bäck är fin, visst känns det vemodigt att det är slut med porlandet, men det dröjer inte länge så är vi där igen, när allt börjar på nytt. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja fördelen med en varm höst är ju att det inte känns så långt tills det börjar gå mot vår igen!
   /Gunilla

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...