4 oktober 2014

Höstpyssel

Om alla höstdagar vore som denna, då skulle även jag gilla hösten betydligt mer! 15-20 grader, sol och en massa frisk klar luft. Och så alla höstfärger, även om det inte är riktigt den färgprakt det blir vissa år. Tex har häggmisplarna bara helt sonika tappat löven, utan att växla färg det minsta och de brukar vara enormt vackra annars. Men en del annat prunkar så mycket mer.
Getramsen visar sig från sin bästa sida i höst.

Guldazalean har alltid underbara höstfärger.

Miscantusen "Kleine Fontäne" är minst sagt fluffig nu!
Så idag har det blivit en hel del gjort ute. Tagit ett krafttag i den lilla grönsaksavdelningen och rensat bort allt ogräs samt förpassat två vinbärsbuskar till vidare öde. En till komposten och en till en tillfällig förvaringsplats. Även rabarberna åkte väck. De har inte gillat läget där de stått hittills, alltså dags att gräva upp och tänka nytt. Så nu har det istället planterats vitlök och såtts palsternackor. Vet inte om de senare går att så så här sent, men annars är det väl bara att göra om till våren. 

Jag vet inte när jag hade så här prydliga grönsaksland på hösten senast. De brukar mest vara fyllda till brädden med ogräs så här års och inte ha någon som helst prioritet. Något håller uppenbarligen på att förändras...


Här blir det palsternackor och gurka nästa år istället för vinbär som inte vill leva här.

Ruccolan i hörnet ser lite förskrämd ut, perspektivet ljuger nog lite... Fick ett knippe av svärmor, övervintrar den tro?

Vitlök på väg ner...

Tills sist fick det nya bordet inta sin placering på uteplatsen. Mycket nöjd med det inköpet! Ha en fortsatt fin hösthelg alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...