21 september 2014

Som ett barn på julafton...

...blir jag när jag förväntansfullt packar upp lådan med lökar från Flora Linnea som jag fått hem i veckan!

I våras blev trädgården inte invaderad av glufsande rådjur och då önskade jag förstås att jag planterat mer lök förra hösten. Så nu bestämde jag mig för att rådjuren kommer att lysa med sin frånvaro även nästa vår och har därmed jag gått loss på lökinköp, både på hemmaplan och på nätet!

tulpaner

Äntligen ska jag få ner ett gäng White Triumphator i woodlandet, dom får samsas med Marilyn (som jag trodde var vit-rosa, men mer verkar vara polkagrisfärgad). De lila-vita Jackpot och Flaming Flag får ett eget litet hörn tillsammans med aklejan Whinky Red & White och Trebladspirean Gillenia trifoliata. Ett gäng allium ska också petas ner. Purple sensation och Christophi fick det bli.

Orange Emperor har jag sen tidigare, mycket snygga, särskilt i motsljus. De nyinköpta ska få en ny placering vid uteplatsen, tillsammans med några till synes namnlösa vita lösviktstulpaner. Här kommer också Apricot Beauty och den vita franstulpanen Daytona att få husera. 

tulpaner


Nelsons blandning Purple Rain som består av Negrita och Shirley, köpte jag redan förra året, fyller på med några till i woodlandet. När det kommer till tulpaner gäller ju inte "less is more", snarare "the more the merrier" ;) Vita tulpaner i mängd blir det också i de vitputsade odlingsbäddarna vid altanen.

tulpan orange emperor
Orange Emperor

tulpan negrita
Negrita

Idag har de sista hamnat i jorden, benmjöl har dom också fått så att de ska få en så bra start som möjligt. En bit över 100 lökar blev det i höst (ja, hittills då...), nog bör det bli en vacker syn till våren.

1 kommentar:

  1. Visst är det underbart :) Mina lökar kom igår och åker ner i jorden i helgen. Purple rain mixen hade jag förra året - utsökt. Lycka till med löksättningen!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...