20 augusti 2014

Vad hände med pumporna?

I våras sådde jag och yngsta dottern pumpafrön, plantorna växte snabbt så det knakade och vi planterade ut dem i ett nygrävt land. Dom växte så fint och blommade så vackert med sina många stora ståtliga blommor.


Men efter ett tag började jag fundera över varför det aldrig visades tillstymmelse till början till pumpor. Vi hade väl i ärlighetens namn inte vattnat riktigt så mycket som vi borde så jag antog att det berodde nog på det och försökte sköta den biten lite bättre. Men till slut så gick sommaren mot sitt obönhörliga slut, fortfarande utan en pumpa i sikte. Kvar finns endast kala stjälkar, prydligt avknipsade där det nu borde ha suttit en pumpa.Idag på min dagliga trädgårdsvända hittade jag den här rackaren, ihärdigt mumsande och därmed starkt misstänkt till att ha orsakat frånvaron av pumpor.


Kan det kanske vara så att det är de kräken som har satt i sig varenda blomma? Jag har i och för sig sett en hel del kräla omkring i den delen av trädgården så direkt osannolikt känns det inte. Ytterligare en anledning att tokhata de här vidriga krypen i så fall!

2 kommentarer:

 1. Liebe Gunilla....mit den Braunen Schnecken haben wir hier in Deutschland auch sehr zu kämpfen...Mein Salat schmeckt ihnen besonders gut...;-(

  Hab einen gute Zeit und genieße den Sommer....wie sind denn die Temperaturen bei dir zurzeit?....

  Lieben Gruß Erwin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja diese braune Schnecken sind wirklich ganz unwillkommen, Erwin!

   Es fühlt jetzt als ob den Sommer bei uns zu Ende ist. 10-15 Grad und viel Regen. Ich meine wirklich viel Regen! Aber den warmen, sonnigen Sommer der passiert hat, erinnern wir gern!

   /Gunilla

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...