25 augusti 2014

Vår lille Frans :)

Det här blogginlägget handlar inte så mycket om trädgård utan tillägnas vår lille Frans som har bott hos oss i oss i precis en månad nu :) Ja en månad igår om man ska vara petig..

En mycket liten och mycket trött katt! En av de första dagarna hos oss.

Att ha en kattunge i huset är nästan som att ha småbarn igen... Tja det kanske var att ta i, men nog blir man lite fjantigt nojig när även ett sånt här litet liv ska ut i trädgården första gången, lära sig klättra i träd, inte springa rätt ut på gatan och helst hålla sig inom synhåll... Den första tiden i alla fall. Och lära sig hålla sams med andra likasinnade, i det här fallet en åtta år äldre kattdam som inte alltid tycker det är så jättekul med ett nytt litet yrväder i sitt hus!


Inte nog med att man ska samsas med gammelkatten Lisa. I det här huset bor även marsvinet Lollo. Extremt märkligt djur tycktes han tycka!

Lisa har vi haft i nio år drygt och fram till i våras hennes unge Raja, som tyvärr försvann spårlöst en dag i våras, åtta år gammal. Kors vad man kan sakna sina husdjur, han var en så otroligt go katt men till slut fick vi inse att sannolikheten att han skulle komma tillbaka inte var speciellt stor. Och på så sätt kom Frans in i våra liv, en dag mitt i semestern. Ett riktigt yrväder och extremt charmig!


Valet av favoritplatser och position är väl något udda kanske... Båda platser är lika sköna. Det är där man ska leta efter honom om man för en stund undrar vart han har tagit vägen. Undrar just hur han ska fixa kaktuskrukan när han blir en fullvuxen hankatt?

 

Lite läskigt var det allt att ge sig ut på upptäcktsfärd i en ny trädgård för allra första gången... Men det tog väl inte direkt länge att övervinna den försiktigheten. Nu är det full rulle hela tiden! 
2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja visst är han :) Och som sagt ett riktig yrväder men också väldigt tillgiven!

      Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...