7 november 2015

Hoppsan, jag råkade visst beställa fler tulpaner!

Det var ju inte riktigt meningen... Jag som verkligen har lyckats hålla mig ifrån alla frestelser och reor. Men nu var det halva priset på bulbs.se och häromdagen lyckades jag avhålla mig men idag slant jag dit ändå. Det blev Angelique, Finola och Negrita Double. Och Allium Purple Sensation. Alla 29 kr för 10 st. Svårt att motstå... Men nog kan jag få plats med dem någonstans. För det är just det som är problemet. Jag har petat ner lök typ överallt och det är egentligen stopp...

Note to myself: Gräv inte ner dom där jag har tänkt att plantera rosor och perenner nästa vår, det blir bara så krångligt då!


Angeligue Negrita double

Finola


I eftermiddag ska jag och bästa trädgårdsväninnan plantera de sista lökarna i vår "byplantering", ca 250 scilla ska ner. Totalt har vi då grävt ner 2500 lök på en gräsplätt mitt i vår by. Ja inte bara vi, utan större delen av byalagets styrelse där vi båda är engagerade, har hjälpts åt.

Det här var en idé som kom sig av att kommunen beslutade att ge bidrag till byalag för blomsterutsmyckningar. Vi ansökte, fick avslag, för då hade kommunen kommit på att blomsterarrangemangen måste vara på kommunal mark, så typ alla fick avslag. Men skam den som ger sig när det vankas bidrag :) Vi fick göra nya ansökningar, men vid det laget var det så långt fram på sommaren så sommarblommor kändes inte aktuellt längre. Då kläckte jag idén om att skapa ett blomsterhav av krokus, narcisser och andra vårblommande lökar, framför hembygdsföreningens byggnad mitt i byn (som står på kommunal mark :) ) något som alla i styrelsen tyckte var en strålande idé. Så  jag och väninnan fick lyxarbetet med att planera för en rejäl lökplantering, ansökan skickades in, vi fick bidrag och en beställning på 2500 lökar gjordes och merparten har alltså kommit i jorden, förutom scillan som var restad.

Så till våren hoppas jag kunna återkomma med bilder från en fantastisk blomsterprakt med krokus, scilla, vårstjärna, narcisser, porslinshyacinter med mera. Somliga tycker vi är otroliga som har lagt ner mycket tid och möda på det här. Och visst har vi det. Men hur kul är inte det att genomföra sådana här uppdrag! Lyxigt tycker vi!

2 kommentarer:

 1. Ja, ibland är det svårt att stå emot. Jag har än så länge lyckats stå emot lökshopping i höst, men det är ju inte riktigt slut ännu.... ;)
  Vilket jobb ni har lagt ner, men jag kan tänka att det varit kul, och inte minst sen när det blommar, då kan ni vara stolta!!
  Må gott!
  Kram
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Haha, kul med en beställning:) Lycka till med Angelique, den har aldrig överlevt år från år hos mig. Men superfin är den, så jag får väl se den som vilken ettåring som helst:)
  Vilken projekt ni är med i, ska bli roligt att se all blomsterprakt till våren.
  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...