15 november 2015

Blåregn och höststädning

I fredags skrev jag i Blommig fredag om mitt blåregn som aldrig blommar men är fint ändå. Idag när jag var ute och grejade visade det sig igen från sin finaste sida när solen lyste upp en kort stund.


Nog för att det är vackert utan blommor, men tänk samma bild på våren och det hänger mängder av blå blomklasar längs hela altantaket... Jag fortsätter drömma om det och hanterar under tiden blåregnet efter alla konstens regler för att det till slut ska sätta knopp. Mycket beskärning med andra ord. I slutet av vintern kortas alla förra årets skott in till två bladknoppar och under sommaren håller jag tillbaka rankorna genom att kontinuerligt korta in alla nya skott.


När det kommer till höststädning, brukar inte höststäda i trädgården alls, utan låter allt vissna ner och vara kvar oklippt. Tycker det är bättre att alla perenner får ha kvar sina värmande täcken under vintern. Men i år har jag gjort ett undantag. Med sommarens snigelinvasion i färskt minne, vill jag vara säker på att det inte döljer sig några snigelbarnkammare under löv och nervissnade plantor. Så idag åkte bladen efter funkior, dagliljor och höstöga väck. Det är dom som sniglarna har gillat mest att hålla till kring. Hittade faktiskt inga snigelägg så det kändes ju ändå hoppfullt!


6 kommentarer:

 1. Så vackert i solen. Håller alla tummar för att ditt blåregn vill blomma nästa år.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det vore verkligen kul om det kunde bli åtminstone någon blomma :)
   Kram Gunilla

   Radera
 2. Vilket fint uterum du ser ut att ha! Ser jättehärligt ut. Hoppas att du får blå blommor i sommar :D

  Solsken
  Linda

  PS! Hoppas också att du har ett växthus då :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja det är härligt med uterummet, fast just nu får det tjänstgöra som vinterförvaring för diverse möbler, gillar mm, så det ser ju lite stökigt ut.. Växthuset ser jag fram emot väldigt. Mycket planering och research nu och det är inte fy skam det heller :)
   Ha det gott!
   /Gunilla

   Radera
 3. Håller också tummarna för blomning och jag följer projektet. Sniglarna ja... det är tråkigt att behöva ta bort löv och annat som ju egentligen behövs precis där det landar. Nästa säsong är jag inne på att pröva nematoder och hoppas på förbättring.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sniglarna gör verkligen livet surt i trädgården :( Nematoder har jag provat med varierat resultat. Både att vattna ut och den norska metoden. Har till slut kommit fram till att det är för mycket jobb med för klent resultat, så nu satsar jag mer på snigelmedel och staket. Framför allt mycket staket blir det nästa år!
   Ha det gott!
   /Gunilla

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...