23 oktober 2015

Ullungrönnen fick helt plötsligt sin rätta höstfärg

Plötsligt händer det - ja det kan man lugnt säga om min nyplanterade Ullungrönn som i förrgår helt plötsligt sprack ut i all sin höstfärgprakt! Som jag har väntat och undrat varför inte den får sin höstfärg, när allt annat redan har skiftat till allt från gult till knallorange till djuprött.

Passande tema på veckans Blommig Fredag med andra ord :)

Faktiskt blir det två "Plötsligt händer det" grejer i det här inlägget. Längst ner i inlägget har jag skrivit om en sak till som verkligen fick mig att tappa hakan!


Den japanska lönnen Osakazuki är också fantastiskt vacker nu. Den har hängt med några år och är grymt fin hela året!Nu när jag har läst igenom andra "Plötsligt händer det" saker, kom jag på en helt annan sak som definitivt också stämmer till punkt och pricka på det här temat. Så det får bli en liten komplettering...

Döm om min förvåning när jag får några veckor sedan fick en kommentar på ett inlägg som visade sig vara från en skribent för tidningen Vi i Villa! Hon ville göra ett reportage om någon som har byggt en damm och ett vattenfall och hon hade fastnat för min blogg med min damm och vattenfall. Så det blev en liten mailkorrespondens som mynnade ut i en artikel som kommer att publiceras någon gång under vintern/våren. Texten har jag läst och godkänt, nu blir det spännande att se om eller när den dyker upp i tidningen!

Fler inlägg på temat Plötsligt händer det hittar du på Bland rosor och bladlöss.
Ha en fin helg! 12 kommentarer:

 1. Så fin den är din rönn. Min tog också tid på sig i år men än är den "bara" kanllorange. Den brukar bli eldröd....Fy, vilken gnällkärring jag är.

  Din lönn är ju helt fantastisk. Vilken underbar färg!

  Trevlig helg!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Härliga färger och tänk vad bloggandet kan leda till. Menar du att hon skrev artikeln på mejlintervju och använde dina bilder? Ska bli kul att se dig i tidningen.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja allt skedde via mail. Hon ställde ett gäng frågor som jag svarade på och sen skrev hon reportaget utifrån det. Jag som är kontrollfreak av stora mått var onekligen lite nervös över hur artikeln skulle bli, men den blev verkligen helt ok :) Jag fick skicka egna bilder också och det där var ju lagom lätt... Det blir ju onekligen en hel del fotat och mycket att välja bland... Blir spännande att se slutresultatet!

   Radera
 3. Så smart att tolka höstens färgprakt och så kul med ett reportage i tidningen! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 4. Nydelige farger! Lykke til med innlegget!

  SvaraRadera
 5. Riktigt vackra höstfärger.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Så flotte de ble, særlig mot knallblå himmel!
  Stas med reportasje :)

  SvaraRadera
 7. Så fint och va kul med repotaget' jag får hålla ögonen öppna! Ha det gott o trevlig vecka , kram Ewa :)

  SvaraRadera
 8. Men ... vilka färger! Höstglöd mot en klarblå himmel, bara så vackert. Grattis till reportaget. Jag läser alltid Vi i Villa och väntar nu med spänning på reportaget från dig.

  Ha en fin vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 9. Vilken färgexplosion! Och spännande med dammreportage. Ska titta runt och se om jag hittar lite bilder - är alltid nyfiken på vatten i trädgården.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag kan inspirera lite :) Kolla taggarna damm och vatten, så ska du nog hitta en hel del bilder.
   /Gunilla

   Radera
 10. Tack för era fina kommentarer :) Hoppas att reportaget kommer att ge en del inspiration!
  /Gunilla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...