17 oktober 2015

En lördag i oktober...

...kan vara alldeles fantastiskt :) I alla fall om den innebär en heldag i trädgården!

Idag har jag planterat ett paradisäpple (varför har jag inte haft något paradisäpple förrän nu??) och jag har flyttat japanska körsbärsträdet Kanzan för att göra plats åt Accolade. 
Rosorna har fått ett fint täcke av mullrik jord så dom är redo för vintern. Dom ser dock inte riktigt ut att vara färdiga med sommaren än... Flera blommar för fullt och verkar inte alls ha en tanke på att det är mitten av oktober!Och att plocka tomater i mitten av oktober, hur märkligt är inte det? De fortsätter att mogna i det minimala lilla plastväxthuset. Det har tydligen gett tillräckligt skydd för de minusgrader det trots allt har varit några nätter.
Tulpanerna och narcisserna som jag hade beställt har kommit ner i jorden idag. Symphony London, en tulpnamix bestående av  Angelique, Mistress och Ronaldo kommer att välkomna vid entrén i ett hav av myskmadra. Eller ja, hav och hav... några spretiga plantor petade jag ner mellan lökarna i alla fall... 


Blushing Apeldorn, Daydream och Veronique Saison får pryda rosträdgården innan rosorna sätter fart.

Golden Apeldorn
Daydrean

Veronique Sanson

Och så gör jag ett nytt försök med Daytona. Förra våren blev det helt borta, troligen offer för rådjuren. Och sen kom sniglarna... Hoppas det går bättre nästa år. Dom får en ny plats också, även de hamnar i rosträdgården, under bågen med honungsrosen.

Daytona
Och till sist gör jag ett försök med några narcisser också. De trivs inte speciellt bra här, troligen för torrt och sandigt, men skam den som ger sig :) Polar Ice och Cheerfulness var det jag inte kunde motstå... Polar Ice hamnade vid drakdammen och Cheerfulness under körsbärsträdet Kanzan.

Cheerfulness
Polar Ice

Hoppas alla som tittar in här har en lika härlig helg som jag! 

I fredags morse låg dimman över ån och hagarna så där magiskt höstvackert. Inte så lätt att fånga på bild, men försöka kan man ju :) Ha det bäst!


4 kommentarer:

 1. Roligt med ett nytt träd. Dina rosor är jättefina, gott för dem att få ett mysigt täcke i vinter.
  Snygga tulpaner du petat ner, det kommer blomma fint hos dig till våren.
  Min trädgårdslust är helt slut, jag bara går omkring och fotar och njuter av att det fortfarande blommar, men gräva vill jag inte just nu:) Fast mina tulpanlökar är inte i jorden ännu, så grävande kommer det bli snart ändå:)
  Ha en fortsatt fin helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanligtvis brukar mitt höstgrävande också begränsa sig till lökplantering, men nu stod det här paradisäpplet i blomsteraffären till halva priset och bara bad om att få följa med mig hem :) Och lite grävande följs ju lätt av mer...
   Kram Gunilla

   Radera
 2. Visst är det mysigt att tassa runt en fin höstdag, gräva, flytta, fixa och dona. Många fina lökar har du planterat också. Tulpaner är det inte nån mening med att ens försöka med här. Det blir bara dyr rådjursmat..
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Ja vilken underbar dag det varit idag. Fint det skall bli hos dig till våren.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...