25 september 2015

Fotokurs!

Jo, jag har börjat en fotokurs :) Har kommit halvvägs nu och det är verkligen hur roligt som helst! Jag och dottern köpte en systemkamera ihop i våras, dottern gick en fotokurs då och nu är det min tur. Så nu grottar vi ner oss i allt inom bländartal, skärpedjup, exponeringskompensation, vitbalans och tusen andra saker. Och jag börjar till om med få koll :)

Så klart blir det trädgården som får stå motiv i övningarna :) När jag tömde kameran nu innehöll den 423 bilder... Det blir lätt ett gäng när man övar. Här är ett litet urval.


Så klar lilla älvan ska vara med i övningarna :) Den här dagen blåste det så rejält så det krävdes en järnälva för att hitta motiv som stod still!


Att äntligen kunna fota rinnande vatten på det där porlande, strilande sättet... Jag har ett oändligt antal varianter på detta, går att experimentera i det oändliga.


Ringblommor är näst intill oemotståndliga. Och nu kan jag till och med fånga dem på bild med gott resultat tycker jag :)


Den perenna solrosen "Lemon Queen" planterade jag i somras. Ljuvlig och skir.


Men ingen sensommar utan riktiga solrosor...


Montbretian piggar onekligen upp med sina knallorangea blommor.Äppelträdet Catja ger alltid mängder med äpplen. Dekorativa är de också, knallröda som julgrankulor när de är fullmogna.En av många bilder där vi testade olika kamerainställningar när man fotar solnedgång. Får väl erkänna att bilderna många gånger överträffade verkligheten :)

Kursledaren är en mycket duktig naturfotograf och superduktig på att lära ut. Vill man kolla in riktigt fina bilder eller läsa om hans utbildningar och fotoresor bör man titta in på hans hemsida InNature.

Kameran jag fotar med Nikon D3300. Prisvärd, mycket smidig navigering och lätt att använda. I helgen blir det nya övningar :)2 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Jag gick också en fotokurs i början av året, det var jättekul men jag kan väl inte säga att jag fick koll precis... alla dessa termer, skärpedjup och bländartal... lite krångligt är det allt, men himla roligt! Och många foton blir det verkligen ;)

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen mycket att ha koll på! Vi är bara fem deltagare i kursen så vi har iaf goda förutsättningar att lära oss :)
   Ha en fin helg o solen :)
   /Gunilla

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...