20 mars 2015

Min största trädgårdsdröm - Blommig Fredag

Ja drömmar om trädgården rådet det då ingen brist på, varken stora eller små :) Visst känns det ibland allra bäst när man är på just drömstadiet och man kan ta ut svängarna hur mycket som helst utan att behöva vara det minsta realistisk!

Bland alla mina idéer och drömmar plockar jag ut - drömmen om ett växthus. För inte alls länge sen var jag helt ointresserad av det, men något hände... Nu står det väldigt högt upp på önskelistan!

Något sådant här kanske? Skulle kännas helt ok :)
Här skulle jag odla en massa tomater, paprika och chili. Annorlunda gurksorter, meloner, persika och kanske kiwi. Och så skulle det finnas en mysig plats att slå sig ner på, bara för mig... Och en odlingsbänk med hyllor ovanför. Kanske, kanske kommer jag till och med att upptäcka att det är roligt att driva upp plantor från frön när jag har en så här härlig plats att vara på. För där är jag i alla fall inte riktigt än..

Mer trädgårdsdrömmar hittar du hos Helena på Bland rosor och bladlöss. Ha en fin fredagkväll med alla goa trädgårdsdrömmar!

14 kommentarer:

 1. Mmmm, härliga exempel på växthus. Tackar ja till vilket som helst!
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur :) Jag har visst snöat in på vita växthus. Säkert inte det mest praktiska, men det är ju det som är så bra med drömmar - de får vara opraktiska!
   /Gunilla

   Radera
 2. De är vackra allihop, och visst är det trevligt med växthus, mitt är inte så tjusigt men funktionellt, jag odlar tomat, gurka, chili och paprika, och det tog inte mer än en säsong för att jag skulle tycka att det var lite litet. Men det räcker gott och väl, om man inte sår så många sorters tomat.
  Lycka till med din dröm, hoppas på en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja när man väl ska göra verklighet av drömmen är det nog inte säkert att det blir så hör tjusigt... Men jag ska tänka på kvadratmetrarana, att inte ta till för snålt. Ha en fin helg du med!
   /Gunilla

   Radera
 3. Växthus är fantastiskt härligt. Vi byggde vårt för tre år sedan och jag älskar det! Jag hoppas verkligen att din dröm blir verklighet.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter underbart! När lekstugan är helt ute, då kan jag börja planera på alvar..
   Ha en fin helg du med!
   /Gunilla

   Radera
 4. Utan drömmar stannar allt....känns som om det är en otroligt viktig ingrediens till ett njutbart liv.
  Din dröm är verkligen underbar...=)

  Trevlig helg!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Mmm, drömmar helt i min smak! Tack för titten och trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 6. Jäpp! Växthus är en riktig höjdare. Bara att rekommendera!
  Trevlig helg
  Milla

  SvaraRadera
 7. Det är en superdröm och du kommer inte ångra det en enda sekund. Jag har ett litet som sattes upp för 6 år sedan och sååå jag har ångrat att det inte blev ett större. På den tiden tänkte jag bara: Gurka, tomat och vindruvor. Men det är mer ett mysigt glasrum att sitta i när det blåser isvindar ute och jag hade velat ha plats med ett matbord !

  //Veronica

  SvaraRadera
 8. Det var fina exemplar på växthus, själv så skaffade vi växthus för några år sedan bara ett helt vanligt ett och det har vi inte ångrat där kan man både odla och sitta ner en stund.¨så rådet är fortsätt hålla drömmen vid liv.Hälsningar Margareta

  SvaraRadera
 9. Tack för era inspirerande kommentarer! Att inte ta till för litet när man väl skrider till verket är ju helt klart den mest återkommande rekommendationen var man än läser om växthusplanering. Så det tar jag verkligen till mig.

  Kommer nog att fortsätta drömma och planera ett tag till. Platsen är utsedd, men där står just nu barnens lekstuga som yngsta dottern ännu inte är helt redo att släppa... Men jag kan vänta och fortsätta drömma lite till :)

  Ha en fin vecka!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 10. Ja, ett stort växthus vore trevligt!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 11. Ja underbart!
  Må så gott! Kram Ewa :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...