22 december 2014

Skulle handla julblommor, kom hem med tulpanlök...

Jag är väldigt säker på att jag aldrig tidigare har planterat tulpaner två dagar före julafton, men det är precis vad jag har gjort idag :) Så kan det gå när man ska handla julblommor men ledsnar på ett torftigt utbud i blomsteraffären där de å andra sidan rear ut de sista lökarna till 75% rabatt! Så jag kom hem med 46 tulpanlökar för en dryg hundring, vem kan motstå det liksom. Och tulpaner kan man ju som bekant plantera hur sent som helst, så länge det inte är tjäle.


Men igår när lökarna skulle i marken, ja då slog det till  med minusgrader och en rejäl frostskorpa på jorden. Idag är allt dock som vanligt igen, grått och sju grader varmt, perfekt planteringsväder ;)

Det vill till att ha lite koll på var man har grävt ner lökar tidigare och gräva väldigt försiktigt, i år har det blivit en hel del nytt i jorden.


Men jag kom fram till att de orange "El Nino" funkar ypperligt vid uteplatsen där pumporna havererade totalt tidigare i år.

Blandningen "Hero in Love" med "Black Hero" och Finola" kommer att bli perfekta mellan syrenen "Beauty of Moscow" och olvonbusken.

"Spring Green" fick hamna vid avenboken.

Och till sist de rosa "Miss Elegeance" vid altanen på framsidan. Där stötte jag dock på tulpanlökar som jag har grävt ner tidigare i år. Hm, kan undra vilka det var? Nu har jag i alla fall ordning på färgerna, så det bör inte bli någon totalkrock. Framsidan går i övervägande blått, vitt, rosa, baksidan i gult, orange, aprikos, blått, vitt. Underlättar när man kommer hem med otippade spontanköp och funderar var man ska gräva ner fynden.

Nu blir det till att återgå till lite mer ordinära sysslor så här års. Fixa grönkålen, baka doppebröd, slå in julklappar och lite sånt där pyssel. Och julblommor blev det förresten några också, om än inte i samma mängd som det brukar bli...

Ha en riktigt fin jul alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...