8 augusti 2015

Rosor, rosor, rosor...

Alla verkar säga samma sak - det är rosornas år i år. Så lyckat att jag just i år tog tag i att förnya min rosträdgård rejält! Visserligen blev de lite ledsna vid förra veckans intensiva regnande och mycket har lagt sig platt ner, men på det stora hela får man allt vara rätt nöjd.


Allt har verkligen växt på höjden i år. Så flera rosor har inte en chans att visa sig bakom den gigantiska röda blodfingerörten i mitten på bild och stockrosen som står bredvid. Dessa båda får flytta på sig nästa år.

Lite rufsigt är det, men blommar gör det :) Veronicorna delade jag i våras och dom har kämpat på bra, nästa år blir de nog ännu bättre när allt har växt samman mer. De vita brunnävorna är också lite tröga i starten men jag tror de kommer att väva ihop allt bra om något år eller så.


Stenmuren som blev helt klar i våras värmer och skyddar bra för Crown Princess Margaretha, Port Sunlight, Crocus Rose, Lichfield Angel och Astrid Lindgren.


Crocus Rose - Austin
Crocus Rose - Austin
Port Sunlight - Austin
Astrid Lindgren Ros
Astrid Lindgren

Ghishlaine de Feligonde har kommit lite i skymundan bakom blodfingerört och stockros, men det får bli ändring på det till nästa år. Den är ju årets ros också. Kan helt klart förstå det. Mycket frisk, grön, växtkraftig och underbara blommor med härlig men diskret doft!
Ghishlaine de Feligonde
Ghishlaine de Feligonde

Lady of Shalotte - Austin
Lady of Shalotte omgärdad av Veronica och klemeatis Summer Snow

Och till sist fina Wollerton Old Hall som nästan har gömt sig bland malörten. Verkar trivas i varandras sällskap i alla fall :)
Wollerton Old Hall - David Austin
Wollerton Old Hall - Austin
Ha en fin lördag!

2 kommentarer:

 1. Fint du har det, härliga rosor. Jag tror jag har en liten rosenpaus hos mig nu, men det finns knoppar så snart är det igång igen. Snygg din Wollerton är, min blommar inte just nu.
  Ha en fortsatt skön helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det är ändå nåt visst med Austinrososorna och Astrid Lindgren är också snygg. Inte många rosor här så jag njuter desto mer av dina och är glad att jag slipper taggarna ;-)
  Älskar din stenmur.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...