29 juni 2014

På besök hos "Trädgård med utsikt"

Det är alldeles för sällan jag tar tillfället i akt att besöka trädgårdar sådär irl som man säger, men idag fick jag ett infall att passa på att utnyttja möjligheten i och med öppna trädgårdsdagen "Tusen Trädgårdar". Väninnan, med lika stort trädgårdsintresse som jag, var inte svårövertalad att hänga på. "Trädgård med utsikt" har man ju sett en hel del av i trädgårdstidningar och bloggen kikar jag gärna in på ofta och förförs av deras fantastiska trädgård. Sen ligger den inte alls långt hemifrån, så inte mycket att tveka på, bara att ge sig iväg.


Formklippta buxbom i skön förening med stensättningar finns det en hel del av här och det första man möts av när man kliver genom entrén. Något av rekord i buxbomstorlek måste väl ändå klotet i bakgrunden vara. Långt mer än manshögt och klippt med millimeterprecision. Imponerande!Vackra kandelabervivor som jag så önskar skulle trivas hos mig, men inte då... Får nöja mig med att titta på andras.En sådan här köksträdgård kan till och med få mitt slumrande intresse för ätbar trädgård att väckas till liv!


Överallt så estetiskt tilltalande och genomtänkta detaljer...


Mest habegär väckte pergolan med rosor "Flammentanz" och skogsklematis "Summer snow". Vill också ha! Underbart krypin. Se och läs mer och pergolan här.


Buxbomterrassen igen, här med en ståtlig rönnsumak i bakgrunden.


Längst bort på kryddterrassen, hittade vi den här sockersöta skönheten. Mer känsla av marsipanros kan man väl knappast få. Måste ta reda på vad den heter. Tillägg: Rosen är alltså Astrid Lindgren, berättar Rebecca och Staffan på Trädgård med Utsikt. Ja den har jag ju haft, jättefin, men aldrig så ståtlig som det här exemplaret. Men en synnerligen god anledning till att bege sig iväg och skaffa ett nytt exemplar! Min verkar inte vilja återhämta sig efter vårens hemska köldnätter då alla ny fräsch grönska försvann i ett nafs.


Pergolan igen med Gallicarosor och Riddarsporrar i förgrunden. Sagolikt vackert.

Kom hem med 50 bilder i mobilen, men jag borde fotat ännu mer inser jag nu så att alla terrasserna hade kommit mer till sin rätt, men det är ju i och för sig enkelt att göra ett besök på deras hemsida Trädgård med utsikt och upptäcka allt. Rekommenderas! 

Vad jag även fick med mig hem var ett gäng nya idéer som nu ligger och gror i huvudet. Och det är ju det som är tjusningen, att inspireras av andra, vända och vrida lite på alla intryck, för att sen omvandla en del uppslag till något nytt på den egna lilla plätten.

2 kommentarer:

 1. Hej Gunilla! Vilket superfint inlägg om vår trädgård. Tusen tack! Rosen du undrar över heter Astrid Lindgren. /Rebecca & Staffan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rebecca och Staffan. Så rosen var Astrid Lindgren?! Den har jag ju haft, dock aldrig så ståtlig som er och i våras dukade den under för frostnätterna i maj. Men nu råder det ingen tvekan om att jag får iväg och införskaffa ett nytt exemplar!
   /Gunilla

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...