21 april 2014

Påskhelg med grävning och solning

Vilken underbara påskhelg! Största (och lyxigaste) problemet har väl varit hur mycket man ska jobba i trädgården och hur mycket man ska ta tillfället i akt att slappa i solstolen :) Men under fyra lediga, soliga dagar hinner man ju faktiskt en hel del av båda delarna.

Så grävningen där den nya utetplatsen ska ta form fortskrider. Helgens lärdom: gräv aldrig ner elkablar eller dyligt för grunt. Rätt vad det är kommer man på att det ska tex anläggas en uteplats just där elkabeln är nedgrävd strax under grässvålen. Då är det bara till att gräva om och gräva djupare...


Efter helgens grävarbete är början till den upphöjda odlingsbädden är klar (just nu är den dock mest nedsänkt...) Och så har vi mätt efter alla konstens regler så att nya uteplatsen ligger i linje med den tidigare så att inte allt skevar iväg och blir snett, för det vill man ju inte. Nästa helg blir det till att börja mura upp lekablocken. Alltid kul när man kommit så långt att man kan börja bygga upp istället för att forsla bort.


På skärtorsdagen när påskaftonens gåbortblomma skulle inhandlas, stod den här raringen och bara väntade på att bli köpt. Jag hade ändå planerat in att köpa ett japanskt körsbärsträd för att ersätta svartplommonet som dog förra året. Och hittar man ett ståtligt exemplar av just den sort jag ville ha, då måste man ju slå till. Och jodå, det går faktiskt att få in en 2,5 meter långt träd i en liten, liten Hyundai i10, bara viljan är god! Hoppas den kommer att trivas, har läst att den kan vara lite si och så med den saken. Men om man inte provar, kommer man ju aldrig att få veta, eller hur :)

Japanskt körsbär - Prunus "Kanzan"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...