12 januari 2014

I väntan på våren

Till slut så tittade solen fram idag, men jisses vad det satt långt inne! Men det var i alla fall så att man kom ut en stund.

Så nu har julgranen fått sin sista uppgift- skydda rosorna från en skoningslös vintervårsol (om den kommer...). Blåregnet har fått sig en rejäl omgång med både sekatör och grensax. För nu har jag gett mig den på att jag ska få blåregnet i blomning! Och då ska man ju bland annat vinterbeskära.

Upptäckte att Rosenkvitten har fått för sig att våren är på gång och visar upp både blad och blomknoppar. Stackarn, vet inte hur fel den har. Borde nog flytta den från den förädiska södergaveln som lockar igång den på tok för tidigt varje år.


Olvonen är som vanligt en fröjd att beskåda. Snyggare än något julpynt!


4 kommentarer:

 1. Oj har den både knopp och blad,hoppas den klarar sig nu då kylan kommer. Vilken fin damm du gjort!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja dammen är verkligen en tillgång i trädgården :) Det blir nog lite tufft för den stackars Rosenkvitten, -10 idag på morgonen...
   Ha en fin dag du med!
   /Gunilla

   Radera
 2. Så roligt att du har blåregn. Det trodde jag bara var de varmaste zonerna förunnat eller så läste jag på fel zonkarta. Det var nämligen genom den jag hittade hit.

  Ha det bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittat till min blogg! (Och ursäkta mig att jag inte sett din kommentar tidigare..) Jodå, jag har ett blåregn som växer så det knakar i zon 3-4. Det står i och för sig väldigt skyddat i ett sydvästhörn och det verkar det inte ha några problem med. Men blommat har det som sagt inte gjort än. Får se om jag kan locka fram några blommor om jag är ännu tuffare med sekatören...
   Ha det gott!

   Radera

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...