8 oktober 2013

Just nu drömmer jag om...

...mer höstfärger i trädgården... Sensommar och höst är ingen favorittid precis. Såna här goa sensommardagar får man se till att verkligen ta tillvara. Annars är det är lätt att falla in i någon slags sensommarmelankoli och då får man se till att göra det bästa möjliga av situationen. Som tex att fylla trädgården med sprakande höstfärger.

Foto: Katarina Johansson, Katarinas Trädgård
Högt upp på min måstehalista står Ullungrönn, jag vet bara inte var jag ska placera den än. Men när ser underbara bilder och läser kärleksförklaringar som denna i Katarinas trädgård, då är det bara att ge sig ut och leta upp en plats!

Rönnsumak suktar jag också efter så här års. Ger lätt orientaliska vibbar med sitt växtsätt och ståtliga fröställningar.

Men man ska förstås komma ihåg att vara nöjd med det man har också. Som Catja äppelträdet som är helt översållat av knallröda, underbara äpplen. Och olvonen som lyser lika röda med sina bär. Och snart slår häggmisplarna om till orange och de japanska lönnarna går också en färgsprakande tid till mötes. Jodå, jag ska nog försöka träna på att gilla hösten lite mer och köper under tiden ytterligare ett gäng ljuslyktor...
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, den gör mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...