24 april 2016

Det växer och växer...

Nu har jag skolat om alla mina små plantor i källaren. Tänk, dom fick precis plats på det gamla skrivbordet, men nu är det fullt till sista plats! Jag har fortfarande hopp om att det faktiskt kommer att bli fina plantor av en hel del av de som liven.


Jag hade en gammal plåt som maken fixat till mig för många år sedan att driva upp plantor på, lite silikon i hörnen så blev det perfekt för ändamålet. Jag köpte en  bevattningsduk som visade sig passa exakt på centimetern på plåten. Fungerar hur bra som helst, så slipper man springa och passa med vatten hela tiden. Jag kan tycka att det blir i blötaste laget när man använder bevattningsduk, men plantorna verkar inte ha något problem med det, de flesta växer så det knakar.


Jag har de senaste åren tyckt att jag har lite för lite blommande växter i trädgården, det blir lätt mycket grönt, men det bör jag kunna råda bot på i sommar. Ganska exakt 100 plantor ska få pryda sin plats, plus basilika och Broccoli Romanesco. Sen har jag så klart kvar luktärtorna och blåklinten också. Och solrosorna, ringblommorna och gurkörten, men de sår jag direkt på friland.

Idag var jag ute och hade tänkt gräva ner mina två rosor efter att ha fått hjälp med att få upp schersminen. Men mitt i allt grävande gav ryggen upp, hur surt var inte det. Fanns ingen chans att kunna avsluta, får helt enkelt ta det en annan dag.

Igår planterade jag min efterlängtade Prunus Accolade vid entrén. Kommer att bli hur fint som helst när den har växt till sig :) Det skulle bli ännu finare med ett hav av scilla under körsbärsträdet insåg jag och påminde mig om att fixa det till hösten. Döm om min förvåning när jag bara lite senare hittade drivor med scillalökar i vår gatas gemensamma gräskompost! Någon granne tyckte uppenbarligen de hade för mycket av dessa blåa skönheter (hur nu det är möjligt...) Dom fick följa med mig tillbaka till min trädgård, tror inte grannen misstycker ;)

Dagen började med ett ymnigt snöfall (!) och det fortsatte att snöa och hagla hela förmiddagen. Inte precis vad man vill ha nu :( Det lade sig i alla fall inte på marken, men det gjorde det på andra håll vad jag har förstått. Hua. Jag har varit dålig på att fota helgens bestyr, får bli fler bilder en annan dag.

16 april 2016

Sådd del tre!

Undrar om det inte kan bli plantor av min lilla frösådd i år ändå :) Efter att ha grott och växt till sig, blev det inhandlat lysrör med kallvitt ljus, 2 x 35 W. Vi hängde upp dem i källaren där det är betydligt svalare än i övriga huset och där verkar de trivas. Nu är det hög tid att skola om plantorna, det får bli morgondagens jobb, lär visst bli regn hela dagen, så det passar ju bra.



Idag blev det även en tur till en av mina favoritplantskolor, Rångedala Plantskola, som sålde bl a japanska körsbärsträd till halva priset. Eftersom jag skulle ha en Accolade, var det givet att passa på.

Stannade även till hos den lite mer lokala trädgårdshandeln som kvalitetsmässigt är lite mer varierande, men just nu sålde de fantastiskt fina exemplar av olivträd, så jag köpte ett rejält stort för 499 kr, det måste ju vara rekordbra pris :) Alltid trevligt med bra inköp!

10 april 2016

Vattenpåsläpp i bäcken

Vilken helg, så underbar den har varit! Sol och värme på lördagen och då fick jag äntligen vårstädat dammen och startade upp bäcken och vattenfallet. Och idag har det blivit en rejäl upprensning i rabatterna som inte har hunnits med tidigare. Dessutom grillpremiär med nya grillen i lördags kväll :) Nu är det vår på riktigt!


Katten Frans vill gärna vara med och kolla läget i dammen. Jag brukar tömma dammen nästan helt på vatten och städa ur den ganska rejält och försöka få upp så mycket som möjligt av slammet som lägger sig på botten. Sen är det dags att fylla på med nytt vatten och installera filtret. Det är alltid lika kul när vattnet börjar rinna i bäcken igen efter vinteruppehållet :)

Jag filmade när vi släppte på vattnet, ingen höjdarkvalitet, får jobba lite på det...



Hur som helst - så gott det är att höra bäckens och fallets porlande igen!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...